Postpartum consult

Bij Bekkenzorg Zuidhorn kunt u vanaf 6 weken na de bevalling een check-up aanvragen (postpartum consult).Tijdens dit consult wordt advies en informatie met als doel een zo optimaal mogelijk herstel en het voorkomen van klachten in de toekomst. Er wordt een intake gedaan met een bijbehorend onderzoek waarbij de bekkenbodem een belangrijk onderdeel is. Zo kunt u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen  verantwoord gaan herstellen.

De intake zal gericht zijn op de volgende veranderingen die er mogelijk zijn opgetreden :

  • Ontlasting
  • Plassen
  • Verzakkingsklachten / zwaar gevoel
  • Seksuele klachten
  • Pijnklachten in/rondom het bekken
  • Pijn in en rondom het litteken

 

Indien noodzakelijk zal er een onderzoek gedaan worden van met name de bekkenbodem, om zo de functie en belastbaarheid vast te stellen. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de bekkenbodem en u krijgt zonodig oefeningen mee. Na 2 weken is in principe de laatste afspraak om te checken of de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden. Als iemand in staat is om goed de bekkenbodem aan te spannen en te gebruiken in de dagelijkse activiteiten, dan worden de adviezen voor hervatten of starten met sporten gegeven. Na 2 maanden is er zo nodig nog een telefonische evaluatie.
Indien er klachten binnen 6 weken na de bevalling zijn is het natuurlijk altijd mogelijk om al eerder een afspraak te maken voor adviezen en/of behandeling.


Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
U kunt mij bellen of een vraag stellen, dan neem ik contact met u op.

Oplossing en behandelplan